Pčelarska Farma
Živković

prirodno

Perga

Kako se dobija perga…Polen je prah koji pčele sakupljaju posećujući razne cvetove u prirodi. Pčele ga koriste za odgoj novih generacija, a takođe i u sopstvenoj ishrani. Granule polena pčele skladište u ćelijama saća . Pod dejstvom pčelinjih izlučevina, fermenata iz meda i čitavog niza mikroorganizama, gljivica dolazi do mlečno-kisele fermentacije. U toku ovg procesa pucaju celulozne opne polenskih zrnaca i na taj način budu oslobođene sve korisne materije iz polena koje inače nisu dostupne kada je u pitanju korišćenje čistog polena. U svakoj ćeliji saća napunjenoj sa pregom je složenim procesom dobijen stabilan i mikrobiološki sterilan proizvod. Pčele slažu u slojevima različite grudvice polena koje potiču sa različitih biljki i različitog su biohemijskog sastava. Perga izvađena iz ćelija saća ima, zahvaljujući složenom procesu nastajanja, značajno kompletniji i bogatiji hemijski sastav od polena ,lakšu svarljivost (nema celuloznih opni) I ima dug rok trajanja. Rok trajanja perge je oko 17 godina dok polen gubi 50% korisnih sastojaka posle 12 meseci

TERAPIJSKA SVOJSTVA

 Perga je pokazala izuzetna terapijska svojstva u lečenju kolitisa, hroničnih zatvora, hepatita, hroničnih zapaljenja prostate i impotencije. Postoje fantastični dokazi, u vidu iskustava pojedinaca sa mešavinom meda i perge, koja dovodi do vrlo brzog rasta hemoglobina u krvi i efektnog povećanja potencije. 

Nacin upotrebe:

 Perga se moze koristiti u granulama ili u kombinaciji sa medom koji joj povecava lekovito I blagotvorno dejstvo na organizam. Preporucena dnevna doza perge: za odrasle osobe je 2 grama a  za decu 1 gram. Perga se najbolje resorbuje u organizmu dugotrajnim otapanjem u ustima pola sata pre obroka. Na taj način,najkraćim i najbržim putem, sve korisne materije dospevaju u organizam.